A tanár is ember!

A tanár is ember!

Szeretném bemutatni nektek egyik kedves ismerősömet és kollégámat, Schmidt Lóránd Lajos tanár urat, aki a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium matematika – fizika – informatika szakos tanára. A kezei közül sok fiatal kerül az érettségizők táborába, hogy aztán főiskolán, egyetemen folytassák tanulmányaikat.

“A döntéseink mindig befolyásolják az életünket…”

– Hol születtél, hol jártad az iskoláid?

– Romániában Nagykárolyban születtem és itt is érettségiztem. Ezután kerültem Magyarországra, ahol Egerben az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán, majd Pesten az Eötvös Lóránt Tudományi Egyetemen folytattam tanulmányaimat.

– Szüleid, tanáraid szerint milyen gyerek voltál?

– Hát, állítólag nagyon aktív gyerek voltam, inkább a rossz gyerekek közé sorolható. De mindig megtanultam mindent és mindenben részt vettem.

– Miért ezt a pályát választottad?

– Nagyon jó tanáraim voltak és tetszett a fizika és a matek (és emellett ment is könnyen) 7. osztályban már úgy gondoltam, hogy én matematika – fizika tanár leszek … és sikerült.

– Volt példaképed? Mesélj róla!

– Nem igazán volt olyan igazi példakép. Mindenhonnan adaptáltam az életem során, amit lehetett.

– Mit tartasz legnagyobb eredménynek eddigi életedben?

– Eddigi legnagyobb eredménynek …. nincs egy amit kiemelnék … úgy az életemet, a 4 gyermekemet, azok nevelését, végzettségeimet … amit akartam elértem … tetszik az életem 🙂

– Mit szeretnél megvalósítani a közeljövőben?

– Nyugodt mégis aktív öregkort szeretnék megvalósítani … azt hiszem.

– Mit üzennél a pályára lépő fiatal generációnak?

– Azt üzenném, hogy legyenek elveik, céljaik és akaratuk, hogy maguk alakítsák az életüket. Ehhez szerintem tanulni kell…mert a pénz nem cél…az csak egy eszköz …. és csak azért élni lehet, de nem érdemes.

– Van-e még valami, amit szívesen megosztanál velünk?

– A döntéseink mindig befolyásolják az életünket, próbáljuk mindig úgy alakítani hogy a jobb felé mozduljon, sajnos nem mindig tudjuk az elején mi kerekedik ki belőle …. de a nagyobb döntések sejtetik az eredményt és természetesen nem mindig minden tőlünk függ, kell a szerencse is az életben. Talán ennyi.

– Köszönöm szépen a beszélgetést. Sok sikert, egészséget és eredményes éveket kívánok neked!

Csatlakozz a közösségünkhöz és ismerj meg jobban!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com