Hangulatkövető

Ismeritek ezt az eszközt: hangulatkövető? Én a karantén időszaka alatt ismerkedtem meg velük és szeptember elején elhatároztam, hogy ki is próbálok egyet.

A hangulatkövetők lényege:

Egy rajzon, ábrán lévő kicsiny részeket olyan színűre szinezzünk, amilyen színnek a kedvünk az adott napon megfelel. Általában ezeket a színeket a hangulat megjelölésével meg is adják a rajz alján.

Rajzoltam egy hangulatkövetőt egy internetes példa alapján. Fénymásolóval készítettem belőle még egy példányt és gondoltam, meglepem vele az osztályom, lesz, ami lesz. 😅

A sztori a következő:

Végzős osztályom van, mindannyian tudjuk mit jelent ez. Lelkesíteni őket kb. olyan, mintha a macskát tanítanád ugatni. 😂🤣

Bevittem hát a művem hozzájuk az első óra előtt, elmondtam mire való és megkértem őket, hogy találjuk ki közösen a hangulatokhoz illő színeket. Legnagyobb meglepetésemre kapásból ötletelgetni kezdtek, melyik hangulathoz melyik szín passzolna. Sőt, mivel ez az eset 3-án történt, az előző napokat már ki is színezték! 😮

Újra együtt dolgozik az osztályom, pedig az elmúlt évben már kezdtek picit nagyok lenni, széthúz

ni, különcködni! Összehozta őket egy ilyen számomra kis dolog. Nekik viszont nagyon fontos lett eldönteni, hogy az adott nap milyen is volt! Minden nap serényen töltögetik. Jó lesz hónap végén visszanézni, milyen hónapunk volt!

Azóta egy másik osztály is jelentkezett, hogy szeretne ilyen hangulatkövetőt, mert „tök menő”. 😊Eltelt egy hónap és egyértelműen levonható tanulság csak úgy virít a szeptemberi hangulatkövető lapomról!

Mit mutat a hangulatkövető?

hangulatkövető

Hosszúnak és nehéznek tűnt a szeptember, úgy éreztem, hogy nagyon elfáradtam. A hangulatkövető azonban arról tanuskodik, hogy szép számmal voltak boldog, energikus és egyenesen vidám napjaim. Soha rosszabbat! Így visszanézve egészen jó volt a szeptember!

Minden rosszban van valami jó, csak lépj hátrébb és vizsgáld meg egy másik szemszögből!

Ezen felbuzdúlva terveztem az év végéig egy hangulatkövető sorozatot, amit szívesen megosztok veletek.

hangulatkövető

Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Pipáld ki a lenti négyzetet, ha szeretnél további értékes anyagokat kapni tőlem!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

A gombra kattintva elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!

Szeretettel várlak a közösségünkben a Facebookon is: „Ha nem pedagógus, akkor mi?”

Ha rólam szeretnél többet megtudni, várlak a rólam oldalamon.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com